недеља, 2. август 2015.

Критички приказ романа "Соломонов прстен" (Легенда о Бартмеју) Џонатана Страуда

Роман „Соломонов прстен“ је узбудљива и напета прича о веома довитљивом и духовитом ђинију Бартмеју и лудо храброј и лепој девојци Асмири.

Када сам почела да читам роман била сам изненађена, на позитиван начин, зато што не волим овакве књигe. У већини њих магија није дочарана толико верно да доводи читаоца у недоумицу да ли је стварна, али овај роман је нешто посебно. Овај роман ме је увео у свет магије и натерао да верујем у њу, да верујем у Други свет препун демона и да наставим да читам пошто је толико напета и неизвесна, а у исто време и смешна зато што је писана из угла једног демона, тачније ђинија Бартмеја.Тешко је читати књигу верујући да магија не постоји јер је тако верно и добро написана. Пошто је делом написана и из Асмириног угла, подстакла ме је на размишљање како други виде исту причу из различитих углова, што волим код романа.


По завршетку романа била сам збуњена, растрзана између реалног света и света магије зато што сам била толико удубљена да нисам схватила да се ближио крај. То и сматрам највећом вредношћу ове књиге. Толико је сугестивна да на тренутак заборавите у ком свету живите. Препоручила бих свима да прочитају „Соломонов прстен“ зато што је ова књига вредна читања, па чак и ако неко не воли магију, заволеће ову књигу.

Нема коментара:

Постави коментар